Rantasen Sora ja Turve – Hartolan turvepehkutehtaasta luotetuksi maa-ainestoimittajaksi

Rantasen Sora ja Turve on perinteikäs perheyritys, joka on aloittanut toimintansa nykyisellä nimellään vuonna 2008. Yrityksemme juuret ulottuvat kuitenkin paljon kauemmas aina vuoteen 1941 asti, jolloin yritys on merkitty kaupparekisteriin ensimmäistä kertaa nimellä Hartolan turvepehkutehdas. Toiminta on jatkunut katkeamattomana noista ajoista aina tähän päivään asti, ja nykyään olemmekin alueemme tunnetuimpia ja luotetuimpia maa-ainestoimittajia.

Mistä kaikki alkoi? Pitkäjänteistä toimintaa asiakkaan parhaaksi

Yrityksen perustaja, Matti Rantanen aloitti työuransa paikallisen kyläsepän, Toivo Lampisen, kisällinä vuonna 1945. Vuonna 1947 hän aloitti omalla nimellään tekemään tuolle ajalle tyypillisiä sepän töitä, kuten kuparipannujen tinausta, hevosten kengittämistä, kärrynpyörien raudoitusta ja niin edelleen. Muutamien työntäyteisten kisällivuosien jälkeen hän ryhtyi yrittäjäksi vuonna 1948.

Perinteisten sepänpalveluiden kysynnän hiipuessa yrityksen toiminta alkoi pikkuhiljaa siirtyä autojen puolelle, ja 50-luvulla toiminta keskittyikin autojen myyntiin ja huoltoon. 1956 Matti hankki myös ensimmäisen sorakuljetuksiin sopivan traktorin, joka viitoitti tietä yrityksen tulevalle suunnalle. Autobisnes lopetettiin vuonna 1960, jolloin pääpaino siirtyi traktoriurakointiin.

Ensimmäinen kuorma-auto hankittiin vuonna 1967, jonka myötä toiminta alkoi vähitellen painottumaan maa-ainestoimituksiin sekä maanrakennustöihin. 1970 ostettiin turvepehkutehdas, jolloin turve tuli lähtemättömästi mukaan yrityksen toimintaan ja nykyinen toimintamalli muotoutui. Nykyään yrityksellä on omat kalliolouhokset Sysmässä sekä sora- ja turvealueet Hartolassa, jotka tänäkin päivänä ovat yrityksen päätoiminta-aluetta.

seppä matti rantanen

Uusi sukupolvi jatkaa menestyvää yritystä - Kari Rantanen yrittäjänä

Matti Rantasen luotsattua Rantasen Soraa ja Turvetta menestyksekkäästi vuosikymmenien ajan, siirtyi hänen poikansa Kari Rantanen yrityksen johtoon vuonna 2006 isänsä kuoleman jälkeen. Nykyään Kari Rantanen vastaa ympärivuotisesti Rantasen Sora ja Turpeen liiketoiminnasta jatkaen isänsä viitoittamaa tietä. Nopeat toimitukset, joustava palvelu ja kilpailukykyiset hinnat ovat yrityksemme toiminnan peruskiviä edelleenkin.

Ota yhteyttä »